جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ارتباط کودک با شیر مادر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

یک زن [که] آبستن می شود، کم کم بچه در رحم او رشد می کند. اولا قبل از این که این زن به دنیا بیاید با او دستگاهی به نام «پستان«

ساخته شده که با پستان مرد فرق می کند. ماههای آخر حملش که می شود تدریجا این پستان بزرگ می شود و شیر در آن پیدا می شود. به طوری که آن روزهای آخری که این بچه دارد به دنیا می آید این پستان پر از شیر و پر از مایعی است که از نظر علمی مفیدترین غذا برای آن کودکی است که از رحم به دنیا می آید. ما دو جور می توانیم روی این [مطلب] فکر کنیم، یکی این که بگوییم تصادفاً این زن وقتی می خواست از مادرش متولد بشود دختر شد، و تصادفا در هر دختری دستگاه شیرسازی و شیردهی به نام «پستان» و جهازاتی که شیر را می سازد به وجود آمد. این پستان هم شیر درست نمی کند ولی همین قدر که بچه در رحم پیدا شد و بزرگ و بزرگتر شد، مقارن ایامی که می خواهد به دنیا بیاید تصادفا بدون این که ارتباطی میان اینها باشد پر شیر می شود. این یک جور طرز تفکر است که هیچ عاقلی نمی تواند چنین احتمالی بدهد. یکی دیگر این است که خیر، در آن طرح اصلی خلقت همه اینها طرحریزی شده؛ یعنی میان پیدایش یک بچه در رحم و فعالیت کردن دستگاه پستان در وجود این زن ارتباط مستقیمی برقرار است؛ این دو با این که به ظاهر با یکدیگر بی ارتباط هستند، در متن واقع برای یکدیگر خلق شده اند. اگر در متن خلقت قرار نبود بچه ای در رحم این زن خلق بشود دستگاه پستان هم خلق نمی شد، این دو با یکدیگر ارتباط دارند. افراد استثنایی، همان استثنایی بودنشان خودش دلیل است. وقتی شما از یک متخصص بپرسید چرا فلان زن آبستن نمی شود؟ می گوید این علت خاصی دارد، یعنی یک بیماری است، عاملی آمده و خلقت و طبیعت را از مسیر اصلی خودش منحرف کرده. پس مسیر اصلی این است که [این

توانایی را] داشته باشد. همیشه یک عامل خارجی سبب می شود که بیماری پیدا شود.

پس این جا ما دو طرز تفکر داریم؛ یکی این که میان بچه و شیر پستان هیچ ارتباطی قائل نباشیم، و دیگر این که میان این دو ارتباط قائل باشیم، یعنی بگوییم آن نیرویی که بچه را خلق می کند همان نیرویی است که دستگاه پستان را در جنس ماده ی پستاندار قرار داده است…

از هر عالم حقوقی اگر شما بپرسید پستان یک مادر مال بچه ی اوست یا مال او نیست، می گوید مال بچه است. اگر مادری بخواهد بچه را از شیر خود محروم کند هر قانونی آن مادر را قابل مجازات می داند، چرا؟ می گویند چون شیر مال این بچه است، تو چرا او را محروم می کنی؟ اگر مادر بخواهد این شیر را به یک بچه دیگر بدهد و به این بچه ندهد می گویند تو چرا شیر این بچه را به بچه دیگر داده ای؟ (1)


1) آشنایی با قرآن (5(، ص 186- 188.