جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اقناع روانی

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

شیر دادن مادر موجب اقناع روانی طفل می شود و کودکانی که با شیر مادر تغذیه می کنند کمتر دچار ناراحتی روانی می شوند و حتی از نظر جسمی سالمترند و کمتر گرفتار ناراحتی معدی می باشند. شیر مادر به عقیده ی روانشناسان، کودکان را شاد و خرسند نگه می دارد و حتی از نظر اخلاقی هم در کودک اثر مثبت دارد. تغذیه از مادر، کودک را به مادر نزدیکتر می کند و طفل از این نزدیکی احساس رضایت دارد و روحیه ای شاداب می یابد. (1)

متخصصان دریافته اند که اگر مادران در موقع شیر دادن نوزاد را در سمت چپ خود قرار دهند، خواهند دید که اطفال در سمت چپ راحت تر خواهند بود، زیرا قلب مادر در سمت چپ است و نوزاد در زمانی که در رحم بوده، با ضربان قلب مادر آشنایی داشته است. این

تحقیق به وسیله ی دانشگاه کرنل در امریکا صورت گرفته است. (2)

حتی اگر نوزادان احتیاجی به شیر ندارند، یعنی احساس گرسنگی نمی نمایند، خوب است مادران برای تقویت عاطفه ی فرزندان خود آنان را به حالت شیر دادن در آغوش بگیرند. اطفال، حتی تا 7-8 سالگی، از در آغوش گرفتن مادر و یا خوابیدن پیش او لذت می برند.

»فطام» در زبان روایات به معنی از شیر گرفتن اطفال است. نباید نوزاد را یک باره از چنین موهبتی محروم کرد، بلکه باید به تدریج او را از شیر گرفت. دلیل این امر نیز حفظ سلامتی روانی کودک است.

خلاصه این که مادران نباید در شیر دادن به نوزدان خود کوتاهی کنند، چرا که تحقیقات و تجربیات روانشناسان جدید، به صراحت اعلام می کند که سلامتی و تعادل روانی نوزدان امروز و زنان و مردان فردا، اگر در گرو عوامل قبل و بعد از تولد آنان است.


1) همان.

2) همان مدرک.