جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

الگوهاى صحیح

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

پایه‏ى ارتباط صحیح در خانواده دو چیز است.

1 ارزیابى و سنجش رفتارهاى زوجین به توسط یکدیگر و تلاش براى رشد و کمال زندگى خانوادگى.

2- وجود معایرها و اهداف صحیح و متعالى و عمل به آنها

در زندگى مشترک براى رسیدن به اهداف صحیح و متعالى احتیاج به بردبارى و صبر در حل مشکلات و به کارگیرى عقل و اندشه به نفع دیگرى در زندگى مشترک بر نفس خود مسلط شدن

همسران جوان براى ایجاد همدلى و هم حسى با یکدیگر نیاز به فرصت‏هایى در ابتداى زندگى زناشویى دارند. لیکن به موازات ایجاد این همدلى و حتى براى به وجود آوردن آن باید براى یکدیگر در حکم آینه‏اى باشند که هم خوبیها و هم نارسایى‏هاى هم را نشان دهند و براى بهتر زیستن خود تلاش مشترک داشته باشند و یکى از چیزهایى که رابطه‏ى دو همسر جوان را تیره و تار مى‏کند خود پسندى هر یک از طرفین و بد خلقى که آن هم ناشى از عدم استفاده صحیح از عقل مى‏باشد.

لذا على علیه‏السلام در سخنان حکمت آمیزش مى‏فرماید«چهار چیز را به خاطر بسپار که تا زمانى که به آنها عمل مى‏کنى زیان نبینى.

1- همانا ارزشمندترین بى نیازى عقل است 2- و بزرگ‏ترین فقر بى خردى است 3- و ترسناک‏ترین تنهایى خود پسندى است 4- و گرامى‏ترین ارزشهاى خانوادگى اخلاق نیکوست»(1)

زندگى مشترک بدون وجود ارزشها و اهداف متعالى قابل استمرار نیست و به جاى اینکه خانواده محل امن و آسایش باشد به میدان جنگ و ستیزه تبدیل خواهد شد.


1) حکمت 38 نهج‏البلاغه.