متابولیسم مادر در دوران بارداری 15 % افزایش می یابد. در طی دوران بارداری نیاز به دریافت انرژی بیشتر جهت حفظ رشد جنین و جایگزینی بافتهای مادری مورد نیاز است. یک خانم در دوران زندگی عادی خویش نیاز به دریافت انرژی متوسط روزانه حدود kcal / day 2000 دارد.
در سه ماهه اول بارداری نیاز به انرژی مشابه دوران قبل از بارداری است ولی بترتیب در سه ماهه دوم و سوم به میزان 340- 360 kcal / day، kcal / day 452 بطور روزانه افزایش می یابد. (طبق توصیه انیستیتو پزشکی IOM(. علت این افزایش، متابولیسم در رحم و افزایش فعالیت قلب و ریه ها در این دوران می باشد.
شایان ذکر است که میزان نیاز به انرژی در مادر باردار بسته به سن، BMI و فعالیت بدنی قابل تغییر است. مثلا افزایش فعالیت بدنی در زن باردار نیاز به دریافت انرژی اضافی دارد که متأسفانه بسیاری از خانم های باردار به علت افزایش وزن در این دوران که ناشی از کند شدن حرکات می باشد این اضافه انرژی را دریافت نمی کنند و همین باعث عدم وزن گیری مناسب کودک و رشد ناکافی وی می گردد.
نتیجه حاد این عمل باعث کاهش شدید اکسیژن رسانی به مغز جنین در حین پیک رشد سیستم عصبی و عقب ماندگی ذهنی می شود. نتیجتا خانم های باردار ورزشکار باید در طی دوران بارداری برای ادامه فعالیت بدنی خود با متخصص تغذیه خویش مشورت نمایند.