1. غذاهایی برای کودک آماده کنید که خوردن آنها آسان است و نیاز به جویدن زیاد ندارد.
2. در زمان بیماری کودک اگر زمان وعده های غذایی تغییر کند اشکالی ندارد. با توجه به اشتهای کودک و هر وقت میل به غذا داشت به او غذا بدهید. تعداد وعده های غذایی را هم بیش از حد معمولی نمائید.
3. غذاهایی را که کودک دوست دارد برای او تهیه کنید.
4. در دادن غذا به کودک عجله نکنید و آرام آرام به او غذا بدهید. با اصرار و زور به کودک غذا ندهید بلکه از غذا و اینکه زودتر کودک را خوب می کند صحبت کنید تا کودک خودش غذا را بخورد.
5. در بیماری اسهال مایعات بیشتری مثل ORS – دوغ- آب- سوپ- آب میوه و… به کودک بدهید و سعی کنید از مایعات زیاد شیرین کمتر استفاده کنید. در دوران اسهال استفاده از ماست بهتر از شیر است، البته این در مورد شیر مادر صحیح نیست. همچنین بهتر است از آب میوه به جای میوه استفاده شود و سبزیجات پخته به جای نپخته استفاده گردد.
6. هنگام سرما خوردگی غذاهای حاوی ویتامین C به کودک بدهید. این غذاها شامل مرکبات (پرتقال- نارنگی- نارنج- لیمو شیرین- لیمو ترش و…(، کیوی، گوجه فرنگی هستند. البته بیشتر میوه ها و سبزیجات تازه، مقداری از این ویتامین دارند.
7. پس از بهبودی بیماری تا چند روز یک وعده ی اضافی غذا به کودک بدهید.
8. توجه کنید که کودک در دوران بیماری به خوبی استراحت کند ولی کاری بکنید که استراحت باعث بی حوصلگی او نشود. مثلا اسباب بازی های جالب برای او تهیه کنید، دوستان او را به دیدنش بیاورید، با او صحبت کنید، برایش کتاب بخوانید و…