جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ماه هشتم تا یکسالگی (1)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

از حدود هشت ماهگی غذاهای سفت و قابل جویدن هم به نوزاد بدهید. ابتدا از تکه های نان و بیسکویت شروع کنید. شروع کردن غذاهای قابل جویدن در این ماه خیلی مهم است و باعث تکامل عمل جویدن می شود. اگر این گونه غذاها به تدریج به نوزاد داده نشود، او به جویدن تشویق نمی گردد و بعدها در جویدن غذاهای سفت دچار مشکل می شود.

از طرفی این ماه را شروع تغذیه توسط انگشت می نامند. این نام به

معنی آن است که از این ماه باید قطعات نان و بیسکویت و… را به دست نوزاد بدهید تا او در خوردن غذا از دستان خود نیز استفاده کند. کم کم به نوزاد اجازه بدهید که از لیوان، فنجان و قاشق نیز استفاده کند و خودش آنها را گرفته و با کمک شما و کم کم بدون کمک به دهان ببرد.

از وسایلی استفاده کنید که گرفتن آنها راحت باشد و نوزاد بتواند به راحتی آنرا بردارد و به دهان ببرد. وسایلی را خریداری کنید که نشکن باشند، چون احتمال افتادن آنها وجود دارد. افتادن و شکستن وسایل علاوه بر ضرر اقتصادی احتمال آسیب رساندن به نوزاد را دارد، همچنین باعث ترسیدن و ناامیدن شدن نوزاد می گردد. از هشت ماهگی ماست را نیز به غذای نوزاد اضافه کنید. سوپ نوزاد در ماه هشتم علاوه بر گوشت، سبزیجات و برنج، می تواند دارای حبوبات نیز باشد. حبوباتی مانند عدس، ماش، لوبیا و نخود را به مدت 24 ساعت در آب خیسانده و آب آن را دور ریخته و سپس آنها را پخته و به نوزاد بدهید.

حبوبات را به صورت کاملا پخته و نرم شده در شکلهای پوره ی حبوبات یا در سوپ به نوزاد بدهید. توجه کنید که نخود سبز و لوبیا سبز جزء سبزیجات هستند و می تواند آنها را در هفته ی سوم تغذیه کمکی به کار ببرید.

آخرین ماده ای که به برنامه ی غذایی کودک اضافه می شود، آب میوه یا

پوره ی میوه می باشد. در سال اول زندگی نوزاد از مرکبات (پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، نارنگی(، توت فرنگی، گیلاس، آلبالو، کیوی و خربزه استفاده نکنید.

ابتدا یک نوع میوه را به صورت آب میوه یا پوره به نوزاد بدهید. روز اول 3 قاشق مرباخوری از آن را به نوزاد بدهید، اگر در نوزاد حساسیت ایجاد نشد، مقدار آن را اضافه کنید و بعد از 4 تا 5 روز، میوه ی بعدی را شروع کنید.