هدف دراز مدت براى ارضاء از آینده طرح ریزى مىشوند. آنها در حال حاضر تأثیر زیادى بر رفاه سلامت و راحت زندگى کردن ما ندارند بلکه بر عکس در اکثر موارد با آنها در تضاد نیز مىباشند.
مثلا محصلى در حال حاضر مسائل و مشکلات تحصیل را تحمل مىکند که در آینده به شغل مورد علاقهاش برسد.
«سلیه»در ادامه بیان کرد که بعضى از مردم این اهداف آینده را در
جمع آورى ثروت و قدرت و تعدادى در مذهب و فلسفه مىیابند. و گروهى نیز از آینده قطع امید نموده و سرگردان و حیران. روزگار خود را از روزى به روز دیگر منتقل مىنمایند.
چنانچه خداوند در مورد آن افراد مىفرماید:
… لَهُمْ قُلُوبٌ لا یَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْیُنٌ لا یُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا یَسْمَعُونَ بِها أُولئِکَ کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِکَ هُمُ الْغافِلُونَ(1)
… آنها قلبهایى دارند که با آن درک و اندیشه نمىکنند، چشمهایى روشن و حقیقت بین دارند اما با آنها چهرهى حقایق را نمىنگرند و همچون نابینایان از کنار آنها مىگذرند با داشتن گوشهاى سالم، سخنان حق را نمىشنوند. اینها در حقیقت همچون چهار پایانند بلکه آنها از چهار پایان گمراهتر و پستتر مىباشند آنها همان مردمى هستند که غافل هستند».
این افراد با استفاده از روشهایى مانند ولگردى، مسافرت دائم، کار زیاد و یا متوسل شدن به مواد مخدر و مشروبات الکلى، توجه خود را از آینده دور نگه مىدارند.
تعدادى از مردم نیز خود را وقف دیگران کرده و براساس عشق، محبت، مهربانى و خیر بودن، آینده خود را قابل توجیه مىکنند که البته در مورد این افراد قرآن مىفرماید اگر عمل صالح انجام دهند و آن هم نیت پاک و خالص براى رضا و خشنودى خداوند باشد خوشا بر احوال آنها.
الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ طُوبى لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآبٍ(2)
آنان که ایمان به خدا آورده و به کار نیکو پرداختند خوشا بر احوال آنها و مقام نیکوى آنها.
1) اعراف / 179.
2) رعد / 29.