جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چند نکته در تغذیه کودکان خردسال

زمان مطالعه: 2 دقیقه

1. بعد از دو سالگی هم، هنوز کودک روش درست غذا خوردن را نیاموخته است، بنابراین هنگام غذا خوردن ریخت و پاش می کند و یا غذا را دستکاری می نماید. همچنین اگر قاشق و بشقاب معمولی برای آنها تهیه شود، غذا خوردن برای کودک سخت است. بنابراین در این سنین هم تا اندازه ای به کودک کمک کنید تا اندک اندک در غذا خوردن، ماهر شود.

2. در این سن کودک سعی می کند تا رفتار بزرگترها را تقلید نماید، یکی از این رفتارها، مربوط به غذا خوردن می باشد. پدر و مادر و خواهر و برادر بزرگتر باید مواظب باشند تا سر سفره ی غذا رفتار مناسبی داشته باشند تا کودک هم از آنها تقلید نماید.

3. به وعده های اصلی غذا (صبحانه، ناهار، شام) بیشتر اهمیت بدهید و در میان وعده ها از آب میوه، کیک، بستنی و… استفاده نمائید. و سعی کنید جای غذای اصلی و میان وعده ها را عوض نکنید.

4. هر نوع غذایی که از نظر نوع پخت، مواد مصرفی، رنگ و… برای کودک جدید باشد، یک غذای جدید حساب می شود. غذای جدید باید در شرایط مساعدی به کودک داده شود. ابتدا غذاهای آشنا به کودک داده شود. غذای جدید باید در شرایط مساعدی به کودک داده شود و سپس غذای جدید معرفی شود. همچنین ابتدا اعضای خانواده غذای جدید را مصرف کنند و سپس به کودک بدهند. این کار باعث می شود که غذای جدید توسط کودک پذیرفته شود.

5. از مصرف چاشنی زیاد، نمک فراوان، چربی زیاد در غذای کودک خودداری کنید. همچنین غذاهای زیاد سرد یا زیاد گرم به کودک ندهید.

6. هنگام غذا خوردن، با کودک صحبت کنید، در صحبتهای خود، نکات هیجانی و… ذکر نکنید و سعی کنید، صحبتهای معمولی و دوست داشتنی انجام دهید. همچنین از نصیحت کردن و تذکر نکات اخلاقی خودداری کند. با افزایش سن کودک صحبت کردن هنگام خوردن غذا را کم نمائید.

7. در غذا دادن به کودک اصرار نکنید. همچنین برای غذا خوردن او، طوری رفتار نکنید که لوس شود.

8. سعی نکنید همیشه کودک را سیر نگه دارید، بلکه لازم است تا

کودک گاهی گرسنگی بکشد و درخواست غذا نماید.

9. موقع غذا خوردن کودک از کلمات زودباش، عجله کن و… استفاده نکنید و یا رفتاری نشان ندهید که کودک را به سریع خوردن غذا تشویق می کند. نشان ندهید که از آهسته غذا خوردن او نگران هستید.

10. کودک خودش سعی می کند که درست و تمیز غذا بخورد، بنابراین هنگام غذا خوردن مدام نگویید که چنین غذا بخور، قاشق را این طور بگیر، تمیز غذا بخور و…

11. کودک در حال آموختن و تجربه کردن است بنابراین ممکن است با غذا بازی کند، آن را پخش کند و… این رفتارها که ممکن است قبل از دو سالگی بوجود آمده باشند، هنگامی شروع می شوند که کودک سیر شده است، بنابراین به محض شروع این رفتار، غذا را از جلوی او بردارید، تا متوجه شود که غذا برای خوردن است، نه برای بازی کردن. البته ممکن است گاهی در بین غذا خوردن این رفتار بوجود آید، ولی زمانی که کودک به طور کامل غذا نمی خورد و فقط از این جور کارها انجام می دهد، موقع برداشتن غذا از جلوی کودک است.