میزان خواب مورد نیاز نوزاد تازه متولد شده در چند روز اول، به طور قابل توجهی تغییر می کند. بعضی نوزادان بین وعده های تغذیه می خوابند و بیدار می شوند، در حالی که دیگر نوزادان بیشتر زمان بین تغذیه ها را به شلوغ کردن و نق زدن می پردازند.
به طور متوسط بیشتر نوزادان طی چند هفته اول در مجموع به حدود 16 ساعت خواب در روز احتیاج دارند، اگرچه این میزان ممکن است در برخی دیگر تا 18 ساعت باشد. خوابیدن در این مرحله بیشتر شبیه یک سلسله چرت های کوتاه است که در طول 24 ساعت توزیع می شود و تا زمانی که شروع به شیردادن نکرده اید، بسیار زود است که مشخص کنیم آیا نوزاد شما از آن دسته نوزادانی است که به خواب بیشتر یا کم تر احتیاج دارد و این که آیا چرخه ی طبیعی خواب او از همان ابتدا، دوره ی طولانی تر خواب شب را تعیین می کند. بنا به تجربه ی من، شیرخوارانی که دوران بسیار فعالی را در اوایل عصر و در نیمه های شب در رحم مادر داشته اند، اطرافیان اجازه دهند، این الگوی خواب را بعد از تولد نیز ادامه خواهند داد.شیرخواری که بسیار
خواب آلود است، به طور معمول می تواند سه یا چهار دوره ی خواب را بدون تغذیه کردن طی کند، در حالی که دیگر شیرخواران هر یک یا دو ساعت یک بار برای تغذیه شدن، جیغ و داد راه می اندازند. در زمان اقامت مادر در بیمارستان، توصیه های لازم در مورد تغذیه شیرخوار به او داده می شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز باید به طور مرتب با پزشک یا کارشناس بهداشت، مشاوره نماید. آن ها رشد شیرخوار را مورد ارزیابی قرار می دهند و مادر بایستی از توصیه های ایشان در طی روزهای نخست پیروی نماید. با این وجود من درباره ی این که اجازه دهید شیرخوار در روزهای اول، بیشتر از سه ساعت بدون تغذیه نمودن بخوابد، با احتیاط عمل می کنم.
به تجربه ی من احتمال زیادی وجود دارد والدینی که در «تغذیه بنا به تقاضای شیرخوار» وسواس به خرج می دهند، با مشکلات خواباندن و خوراندن روبرو شوند. برخی شیرخواران تقاضای تغذیه نمی کنند و اگر اجازه دهید فاصله ی بین تغذیه ایشان به 5 تا 6 ساعت افزایش می یابد، موجب می شود سینه های مادر در روزهای حیاتی اولیه جریان یافتن شیر، به اندازه ی کافی تحریک نشده و این یکی از دلایل مشکل کاهش شیر برخی مادران است.
اگر بگذارید نوزادتان طی ده روز اول، به طور مکرر و به میزان کم تغذیه شود، نه تنها به برقراری جریان مناسب شیر کمک می کند، بلکه به پیشگیری از مشکلات بعدی خواب نیز کمک خواهد کرد. روز خود را از ساعت 6 صبح آغاز کنید و بین 6 صبح و نیمه شب تقریباً هر سه ساعت یک بار شیرخوار را تغذیه نمایید. این کار تضمین می کند که شیر خوار شما فقط به یک بار بیداری در شب برای تغذیه نمودن احتیاج پیدا کند.
همچنین در طی روزهای نخست به کار بستن توصیه های لازم در خصوص وضعیت صحیح شیردادن و چگونگی چسباندن شیرخوار به مادر بسیار اهمیت دارد. وضعیت نادرست شیردهی موجب خواهد شد شیرخوار به طور کامل سیر نشود و به راحتی آرام و قرار نگیرد و همچنین می تواند باعث دردناک شدن، ترک خوردن و خون ریزی نوک پستان ها شود.