نیاز مادران به کلسیم در دوران باردای 1000 mg / day است که این مقدار در دختران زیر 19 سال که باردار می گردند به 1300mg / day می رسد. کلسیم 2- 4 % وزن بدن را تشکیل می دهد و حدود 99 % آن در استخوانها و 1 % آن در خون به صورت یونیزه می باشد. همچنین برای استخوان سازی، استحکام استخوان ها و دندان ها، انقباض عروقی و عضلانی و انتقال عصبی ضرورت دارد.
بارداری از دو طریق بر روی متابولیسم کلسیم اثر دارد:
هورمون سوماتوتروپین مترشحه از جفت (افزایش بازسازی استخوان(، استروژن (مانع بازجذب کلسیم(.
از 30g کلسیم انباشته شده در طول بارداری تقریبا 25mg در اسکلت جنین و حدود 5g آن در اسکلت مادران باردار ذخیره می گردد که احتمالا در طی دوران شیردهی برای کودک مصرف می گردد. در دوران شیردهی انتقال کلسیم به جنین بیش از بارداری است. قسمت اعظم انتقال کلسیم به جنین در سه ماهه سوم صورت می گیرد. در صورتی که مادران در دوران غیر بارداری کلسیم را به مقدار زیاد دریافت کنند در طول بارداری نیاز به افزایش دریافت ندارند. شایان ذکر است مصرف سیگار و الکل نیاز به کلسیم را افزایش می دهد.
منابع کلسیم شامل: لبنیات و سبزیجات برگ سبز، میوه های مغزدار، دانه های غذایی می باشد. اسیداگزالیک در ریواس، اسفناج و چغندر تشکیل اگزالات کلسیم را داده و مانع جذب کلسیم می شود. از بین دسته لبنیات ماست از همه بهتر جذب و هضم می شود، کلسیم آن راحت تر جذب شده و مقدار ویتامین های B نیز در آن بیشتر است.