1. ابتدا به نوزاد غذا بدهید و سپس به او شیر بدهید. روزانه پنج وعده غذا به نوزاد بدهید و بعد از غذا به او شیر بدهید. اگر نوزاد در طول شب شیر خواست و یا بیش از پنج وعده شیر درخواست کرد، زیاد سخت گیری نکنید ولی سعی کنید کم کم شیر خوردن نوزاد به همان پنج وعده محدود شود.
2. در این سن می توانید از سفیده ی تخم مرغ استفاده کنید. ابتدا سفیده ی آب پز و کاملا سفت شده را از مقدار بسیار کم به نوزاد بدهید و اگر حساسیت نشان نداد، مقدار را افزایش دهید تا به یک عدد تخم مرغ کامل برسد.
توجه کنید که بیش از سه عدد تخم مرغ در هفته به نوزاد ندهید. اکنون می توانید تخم را به شکلهای دیگر و یا در غذاهای دیگر هم به کار ببرید.
3. بعد از فعالیت کودک به او یک لیوان آب میوه یا شربت آب لیموی تازه بدهید. در طول روز هم به کودک آب میوه، پوره ی میوه و یا کمپوت میوه بدهید. بر حسب توانایی نوزاد در جویدن میوه می توانید بعضی از میوه ها را به صورت کامل در اختیار او قرار دهید. میوه را بلافاصله قبل از فرا رسیدن وعده های غذایی به نوزاد ندهید، چرا که معده ی نوزاد را پر می کند و اشتهای او کم می گردد.
4. اگر کودک غذایی را دوست نداشت، روز دیگر وقتی کودک گرسنه است و میل به غذا دارد، غذا را بار دیگر به او پیشنهاد دهید. اگر کودک از ماده ی غذایی تنفر شدیدی دارد، آن را به شکلهای دیگر تهیه کنید و به نوزاد بدهید، مثلا ممکن است نوزاد هویج را به صورت حلقه حلقه دوست نداشته باشد ولی به شکل رنده شده در سوپ، بپذیرد. اگر ماده ی غذایی را به هیچ شکل دوست نداشت، در دادن آن به نوزاد اصرار نکنید و آن را از غذای نوزاد حذف نمائید.
5. نوزاد غذای کمی گرم را بیشتر از غذای داغ یا غذای سرد، دوست دارد.
6. نوزادان در این سن نمی توانند مدت زیادی در یک جا بمانند و بین غذا بلند شده و به این طرف و آن طرف می روند و بعد دوباره پیش مادر برگشته و تقاضای غذا می کنند بنابراین با بلند شدن نوزاد غذای او را جمع نکنید.
همچنین با ظرف غذا دنبال او ندوید بلکه صبر کنید تا خودش برگشته و تقاضای غذا کند.
البته اگر نوزاد بیش از حد بازیگوشی می کند و مدام بلند شده و به اطراف می رود، برای هر وعده ی غذا زمانی مشخص در نظر بگیرید و با تمام شدن آن زمان، غذای نوزاد را جمع کنید و تا وعده ی بعدی به او غذا ندهید.
7. برای نوزاد پنج وعده ی غذایی در نظر بگیرید و سعی کنید که ساعات آنها تقریبا مشخص باشد و به نوزاد فقط در این وعده ها غذا بدهید. البته زیاد سخت گیری نکنید و اگر زمانی نوزاد هنگام تهیه ی غذا درخواست غذا کرد، به او غذا بدهید ولی این موارد باید محدود باشد و نظم غذا خوردن را به هم نزند.
8. در برنامه ی غذایی روزانه ی نوزاد از همه ی گروههای غذایی استفاده کنید. گروههای غذایی از این قرارند:
الف) شیر و لبنیات: علاوه بر شیر مادر، هر روز به نوزاد شیر پاستوریزه
و ماست هم بدهید.
ب) نان و غلات: در غذای نوزاد، غذاهای تهیه شده از آرد گندم، برنج و ذرت موجود باشد.
این غذاها شامل ماکارونی، بیسکویت، برنج، نان، غذاهای دارای آرد برنج یا گندم هستند.
ج) میوه و سبزیجات: در غذای کودک سبزی استفاده کنید. در این سن می توانید از سبزیجات خام مثل سبزی خوردن، گوجه خام، هویج رنده کرده یا آب هویج هم استفاده کنید. میوه ی کامل، پوره ی میوه و آب میوه هم در غذای روزانه ی کودک فراموش نشود.
د) گوشت: در غذای روزانه ی کودک گوشت یا تخم مرغ موجود باشد. حبوبات، پنیر و کشک هم در این گروه قرار دارند. اگر از کشک استفاده می کنید به مدت 20 دقیقه آب را بجوشانید. حبوبات را همراه هم استفاده کنید مثلا لوبیا و نخود را با هم به کودک بدهید. همچنین حبوبات را از شب تا صبح در آب خیسانده و آب آن را دور بریزید تا باعث نفخ نشود.