بعد از یکسالگی فعالیت کودک در غذا خوردن بیشتر می شود. او دوست دارد که غذا را با دست یا قاشق برداشته و خودش به دهان بگذارد. کودک علاقه مند است که خودش در غذا خوردن شریک شود و حتی دوست دارد که به تنهایی غذا بخورد.
برای کودک وسایلی تهیه کنید که اولا نشکن باشند، در ثانی استفاده از آنها برای کودک آسان باشد. سوم، اینکه امکان آسیب رساندن به نوزاد کم باشد. مثلا قاشقی تهیه کنید که زیاد گود نباشد تا کودک به راحتی از آن استفاده کند، همچنین دسته ی آن زیاد بلند و ته دسته تیز نباشد. لیوانی را انتخاب کنید که شیشه ای نبوده و در اندازه ای باشد که کودک به راحی بتواند آن را برداشته و از آن آب بنوشد. اگر کودک دوست دارد با دست غذا بخورد مانع او نشوید و فقط قبل از غذا
خوردن دستهای او را به خوبی بشویید.
در اواخر سال دوم زندگی کودک غذاهایی را انتخاب می نماید. گاهی به کودک اجازه بدهید که غذای خود را انتخاب نماید و غذایی را که دوست دارد برای او تهیه نمائید. بعضی از مواقع نیز به کودک اجازه بدهید که از بین چند غذا یکی را انتخاب نماید. مثلا به او بگویید امروز سیب می خوری یا پرتقال. و یا به او بگویید برای ناهار امروز ظهر برنج دوست داری یا ماکارونی. البته کار را به جایی نرسانید که کودک غذاهایی را درخواست کند که تهیه ی آن برای شما مشکل است و یا رژیم غذایی او را به خطر می اندازد. برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد هر چند روزی یکبار از کودک بخواهید تا غذایی را انتخاب کند و در سایر موارد غذاهایی از یک گروه که تهیه آن برای شما فرقی ندارد را به کودک پیشنهاد دهید تا یکی را انتخاب کند. مثلا شما در خانه هم شیر دارید و هم ماست و این دو در یک گروه هستند پس از کودک بپرسید امروز ظهر شیر می خوری یا ماست؟