تحریکهای دردناک، رنجش، عصبانیت، ناراحتی و… روی اعصاب اثر می کند و اختلالاتی بوجود می آورد، یکی از این
اختلالات کاهش پیدا کردن اشتها می باشد. حتی کارهای جالب و بازی و تفریح اگر بیش از حد شود موجب خستگی و کم شدن اشتهای کودک می گردند.
کودک بلافاصله بعد از بازی و جست و خیز، اشتهایی به غذا ندارد. قطع کردن بازی او برای غذا، بخصوص اگر وعده داده شد که پس از غذا ادامه ی بازی انجام می شود، باعث بی اشتهایی کودک می شود. کودک را باید برای غذا خوردن آماده کرد. کمی قبل از فرا رسیدن زمان تغذیه، بازی کودک را قطع کنید، دستهای او را بشویید و سپس سفره را پهن کرده یا میز غذاخوری را آماده کنید و همراه با کودک مشغول غذا خوردن شوید. اگر ابتدا سفره را آماده کرده و سپس کودک را صدا بزنید تا بازی را قطع کرده و به سراغ غذا بیاید، ممکن است اشتهای کودک را کم کنید.
کودک هنگام خستگی، بی خوابی و خواب آلودگی اشتهای چندانی به غذا ندارد. بنابراین مواظبت کنید تا کودک به اندازه ی کافی بخوابد. اگر کودک خواب است، مخصوصا برای صبحانه، پیش از فرارسیدن زمان غذا خوردن کودک را بیدار کنید تا دست و صورت خود را بشوید و کمی تحرک کند و وقتی خواب از سرش پرید، به او غذا بدهید. این موضوع در کودکان سنین بالاتر هم کاربرد دارد. به طور مثال کودکی دبستانی که قرار است ساعت هفت و نیم به مدرسه
برود. اگر هفت و ربع بیدار شود، اولا خواب آلوده است و اشتها ندارد، دوم اینکه مضطرب است که نکند مدرسه اش دیر شود، بنابراین نمی تواند به خوبی غذا بخورد. ولی اگر کودک ساعت شش و چهل و پنج دقیقه بیدار شده و دست و صورت خود را بشوید، کمی نرمش صبحگاهی انجام دهد و سپس با خیال راحت مشغول خوردن صبحانه شود، اشتهای خوبی پیدا می کند.
هنگام غذا خوردن باید آرامش کامل برقرار باشد. بزرگتر ها معمولا زودتر غذای خود را تمام می کنند و سپس مشغول صحبت کردن می شوند و خاطرات خود را تعریف می کنند، کودک هم دوست دارد به آنها بپیوندد، درس خواندن، رادیو گوش دادن و… هنگام خوردن غذا، عادت بسیار بدی است که بزرگسالان هم باید آن را ترک کنند. این کارها می تواند اشتهای کودک را کم نماید.
یکی از مواردی که ممکن است باعث کاهش اشتها شود، دعوا کردن، توبیخ و تنبیه کودک موقع غذا است. این کار اگر باعث کاهش اشتها نشود، اثرات بدی هم در تغذیه و رشد کودک و هم در تربیت و پرورش او می گذارد. مطرح کردن شیطنت ها، درس نخواندن ها، بی ادبی ها و… کودک را به وقت دیگری غیر از زمان خوردن غذا موکول کنید.