کودک رفتار بزرگترها را تقلید می کند و دوست دارد هر کاری آنها می کنند، او نیز انجام دهد. وقتی کودک به سنی رسید که دوست دارد روزه بگیرد و در این مورد از شما سؤال می کند، به او اجازه ی روزه گرفتن بدهید. ابتدا به کودک بگویید که روزه ی کله گنجشکی بگیرد. به او توضیح دهید که این روزه مخصوص کودکان است و به این معنی است که کودک سحری بخورد و سپس تا هر موقع که می تواند چیزی
نخورد و وقتی خیلی گرسنه شد، کمی غذا بخورد و دوباره چیزی نخورد و همین طور ادامه دهد تا موقع اذان مغرب فرا برسد.
با زیادتر شدن سن کودک به او بگویید که برای گرفتن روزه ی کله گنجشکی، فقط می تواند یک بار در طول روز غذا بخورد. البته به کودک بگویید که هر بار که واقعا تشنه شده است می تواند آب بنوشد. کم کم به کودک اجازه بدهید که چند روز ماه را به طور کامل روزه بگیرد. هر بار که کودک از شما اجازه خواست تا یک روز را به طور کامل روزه بگیرد به او اجازه بدهید و به او توضیح دهید که اگر در طول روز خیلی گرسنه شد، اشکالی ندارد که روزه ی خود را بخورد.
بعضی از والدین بیش از حد نگران کودکان خود هستند و فکر می کنند روزه داری باعث آسیب رسیدن به کودک، می شود. این مطلب صحیح نیست، بلکه روزه داری باعث سلامتی جسم، طبیعی شدن اشتها، قوی شدن جسم، با اراده شدن، پرورش صحیح و… می شود. روزه داری در حالت عادی هیچ ضرری به کودک نمی رساند و خود کودک اگر احساس گرسنگی شدید کند، روزه اش را می خورد. فقط در زمان بیماری به کودک اجازه روزه گرفتن ندهید و به او توضیح دهید که روزه گرفتن در این زمان صحیح نیست. وقتی کودک روزه دار است اگر مدت زیادی به فعالیتهای شدید مثل فوتبال و… بپردازد، ممکن است به او آسیب برسد، بنابراین به کودک بگوید یا اجازه دارد روزه بگیرد و یا به فوتبال برود.