جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جهت مراقبت از دندانهای کودک

زمان مطالعه: 2 دقیقه

1. از شیشه و پستانک مخصوصا در طول شب استفاده نکنید. دادن شیشه ی شیر با آب قند به نوزاد در طول شب و باقی ماندن پستانک در دهان او بیشترین ضرر را به دندانهای کودک می رساند.

2. قطره ی آهن را عقب دهان نوزاد بریزید و بعد از آن کمی آب یا آب میوه به نوزاد بدهید. سعی کنید قطره ی آهن روی دندانهای نوزاد نریزد و اگر ریخت کمی آب به نوزاد بدهید و سپس با دستمال خیسی که نوک انگشت خود بسته اید، دندانهای او را تمیز کنید.

3. برای نوزاد رژیم غذایی مناسبی داشته باشید، مخصوصا شیر، سبزی و میوه را فراموش نکنید.

4. بعد از درآمدن دندانهای نوزاد هر شش ماه یکبار برای معاینه ی دندانهای کودک به دندانپزشک مراجعه کنید.

5. از زمان درآمدن اولین دندان، دندانهای نوزاد را تمیز کنید. برای تمیز کردن دندان های نوزاد در ابتدا، دستمال تمیزی سر انگشت اشاره ی خود ببندید. دقت کنید که این دستمال خیلی نرم باشد و از دستمالهای زبر و خشن استفاده نکنید. دستمال را کمی مرطوب کنید و روی دندان های کودک بکشید.

وقتی سن کودک بیشتر شد از مسواک نرم استفاده کنید. کودک را روی زانوی خود نشانده با یک دست لبهای او را از هم جدا کنید و با دست دیگر مسواک بزنید. وقتی کودک بزرگتر شد، کودک را جلوی خودتان بایستانید به طوری که پشت سر او به طرف شما باشد. با یک

دست سر او را گرفته و با دست دیگر دندانهای او را مسواک بزنید.

خودتان جلوی کودک مسواک بزنید تا به این کار علاقه مند شود. زمانی که دیدید کودک دوست دارد از شما تقلید کند و مسواک بزند، به او اجازه بدهید که خودش مسواک بزند و روش صحیح مسواک زدن را به او یاد بدهید (به قسمت آموزش تغذیه مراجعه کنید(.

در اوایل کار از مسواک خالی استفاده کنید و وقتی کودک توانایی این را داشت که خمیر دندان را فرو ندهد، خمیر دندان هم به مسواک اضافه کنید.

6. به کودک یاد دهید که غذاهای خیلی گرم و خیلی سرد نخورد و مخصوصا این غذاها را پشت سر هم مصرف ننماید. همچنین به او بگویید که اشیاء سخت را با دندانهای خود نشکند.

7. در صورت خراب شدن دندانهای شیری، آنها را نکشید، بلکه آنها را پر نمائید.