والدین باید آداب غذا خوردن، خواص غذاها، دلیل خوردن غذا، چگونه غذا خوردن، انواع غذاهای محافظت از دندانها و… را به کودک آموزش بدهند. کودک خودش علاقه مند است که مطالب زیادی یاد بگیرد. وقتی این مسائل عملی باشند مانند استفاده از قاشق، مسواک زدن و… او شروع به انجام آن کار می کند. وقتی که مسائل علمی باشند مثل چرا باید غذا خورد؟ غذاها چگونه تهیه می شوند؟ و… کودک شروع به سوال کردن در این موارد می کند.
بهترین زمان برای آموزش دادن کودک، زمانی است که به آن مسأله علاقه مند می شود. در آن زمان با حوصله ی فراوان و با زبان ساده
مسائل را به کودک توضیح دهید. مراحل انجام عملی یک کار را به کودک آموزش دهید. بگذارید که کودک کارها را انجام دهد و اشتباهات او را ندیده بگیرید. اگر کودک کاری را اشتباه انجام داد، از دست او عصبانی نشوید. روش صحیح را به طور عملی به کودک یاد بدهید مثلا وقتی کودک در حال مسواک زدن است و این کار را به درستی انجام نمی دهد، شما جلوی کودک به درستی دندانهای خود را مسواک بزنید. کودک خودش سعی می کند که روش صحیح انجام کارها را یاد بگیرد. اگر کودک از شما خواست که در مورد کار او قضاوت کنید، کمی از کار او تعریف کنید و خوبی های آن کار را بگویید، سپس یکی از اشکالات او را توضیح دهید. مثلا امروز خوب غذا خوردی، بین غذا خوردن صحبت نکردی، خلاصه نسبت به روزهای قبل خیلی بهتر شده ای، آفرین، یکی دیگر از آداب غذا خوردن، خوب جویدن غذاست.
برای آموزش مسائل تغذیه ای از شعر، عکس، داستان، تئاتر، معما، فیلم، سؤال، مسابقه و… استفاده کنید. این کار را می توانید در جمع کودکان محله، مسجد، مدرسه، فامیل و… با همکاری سایر والدین انجام دهید. وقتی کودکان در جمع هستند و با یکدیگر، همکاری می کنند، مسائل زیادی یاد می گیرند. این کار علاوه بر آموزش مسائل تغذیه ای اثر خوبی در رشد و پرورش حس همکاری کودک دارد. کودک در این جمع به حداکثر رشد روانی و اجتماعی خود می رسد.
در جمع کودکان سعی کنید که بیشتر حس همکاری آنها را تحریک کنید و کمتر به تحریک حس رقابت بپردازید. مثلا به جای اینکه یک سؤال مطرح کنید و بگویید هر کس جواب این سؤال را داد برنده است. و بعد از جواب دادن سؤال بگویید که مثلا حسن امتیازش از همه بیشتر شد، بگویید چند سوال دارم و می خواهم ببینم با همکاری هم به چند سؤال پاسخ می دهید، سپس هر سؤال را کسی جواب می دهد و در آخر بگویید. آفرین، نمره ی کلاس خیلی خوب شد.
روشهای آموزش بسیاری وجود دارد که متناسب با سن کودک می توانید یکی از آنها را به کار ببرید. توجه کنید که اگر آموزش متناسب با سن کودک باشد و روش مناسب انتخاب گردد و به خوبی اجرا شود، کودک علاوه بر یادگیری خوب، به یادگیری علاقه مند می شود و یادگیری برای او لذت بخش می گردد. بنابراین هر گاه دیدید کودک خوب یاد نمی گیرد یا با اجبار به یادگیری می پردازد، بدانید که باید روش خود را عوض کنید.