صحنه ی ورزش جایگاه مهمی جهت کسب صفات اخلاقی است. کودک ممکن است به وسیله ی ورزش صفات برجسته ی اخلاقی مانند جوانمردی را کسب کند و یا صفات زشت اخلاقی مثل فریب کاری را بدست آورد. علاوه بر مسائل اخلاقی بسیاری از رفتارهای خوب و بد نیز در زمین ورزش، پایه ریزی می شوند. نکات زیر می تواند به شما کمک کند تا در ورزش، مسائل اخلاقی و رفتاری کودک خود را پرورش دهید.
1- در انتخاب مربی ورزش کودک خود دقت کنید. شخصی را انتخاب نمائید که علاوه بر مهارت ورزش و شناخت کودکان، به مسائل اخلاقی پایبند باشد و آنها را رعایت کند.
2- به مسائل اخلاقی بیش از برنده شدن اهمیت بدهید. به طور مثال هیچ گاه نگویید «می توان این خطا را انجام دهی و داور متوجه نشود«. اگر کودک شما در حد بالایی به رقابتهای ورزشی می پردازد، او را به مربیانی بسپارید که تمام هدف آنها پیروزی نیست، بلکه به اصول اخلاقی و جوانمردی اهمیت می دهند.
3- به داور، بازیکنان و… توهین نکنید و از آنها بد نگوئید، حتی اگر کار
آنها اشتباه بوده است.
4- اگر فرزند شما در مسابقه ای شکست خورد، به حریف او تبریک بگویید و به کودک خود بیاموزید که به رقیبان پیروز خود، تبریک بگوید.
5- زمانی که کودک شما پیروز می شود، به او تبریک بگوئید و به او بگویید که از زحمات مربی خود تشکر کند. رقیبان خود را با چشم حقارت نگاه نکند.
6- نکات مثبت اخلاقی و رفتاری ورزشکاران بزرگ را برای کودک خود بیان کند.
7- گاهی ورزش کاران بزرگ یا افرادی که در ورزشگاه حضور دارند، اخلاق و رفتار بدی دارند، مثلا فحش می دهند، سیگار می کشند، دعوا می کنند و… اگر نمی توانید فکری به حال این مسائل کنید، بهتر است از همان ابتدا کودک را با این مکانها آشنا نکنید.
8- درست است که ورزش بسیار مهم است، ولی باید مواظب باشید که همه ی وقت کودک را نگیرد و همه ی سعی و تلاش کودک در این راه قرار نگیرد. ورزش نباید باعث کنار گذاشتن درس و سایر وظایف شود. حتی اگر کودک شما علاقه دارد که در یک رشته ورزشی قهرمان شود، باز هم توجه کنید که ورزش نباید همه ی زندگی آنها را به خود اختصاص دهد.