برنامه های مفید و مناسب کودکان را شناسایی کنید و آنها را به کودک خود معرفی نمائید. توجه کنید که برنامه ای مناسب کودکان است که علاوه بر اینکه دارای نکات آموزنده است، جذاب هم باشد. داشتن رنگ های شاد، متحرک بودن، بیان مطالب و صحبت ها به شکل قابل فهم، کمی شوخی کردن و خنده دار بودن، وجود قهرمانی در فیلم که دارای صفات برجسته باشد، به پیروزی رسیدن قهرمانان نقش های خوب، وجود چند کودک هم سن و سال او در فیلم یا استفاده از عروسکها
مواردی هستند که باعث جذاب شدن برنامه برای کودک می شوند.
بعد از اینکه برنامه های مفید و آموزنده را به کودک معرفی کردید، از کودک بپرسید که آیا نسبت به آنها علاقه دارد یا خیر؟
اگر علاقه ای به آن برنامه ندارد نشان می دهد که این برنامه برای کودک جذاب نیست. اگر این برنامه خیلی مفید است و در این موضوع شک ندارید، کودک را برای تماشای این برنامه تشویق کنید.
یکی از روش هایی که هم برای تشویق کودک به دیدن برنامه ی آموزنده مفید است و هم باعث سودمند تر شدن تماشای تلویزیون می شود، این است که توجه کودک را به نکاتی از فیلم جلب کنید. همراه با کودک به تماشای برنامه بپردازید و بعد از تمام شدن برنامه، از کودک خود سوالاتی نمائید و یا در مورد برنامه با او بحث کنید. این برنامه می خواست چه چیزی را به ما بیاموزد؟ فکر می کنی وقتی فلانی این کار را کرد چه منظوری داشت؟ وقتی کودک بزرگتر شد می توانید در مورد مسائل مختلف با هم بحث کنید. مثلا این فیلم را چه جور دیدی؟ نظرت در مورد نورپردازی، بازیگری و… چه بود؟
به کودک اجازه ندهید برنامه هایی را که مناسب او نیست، تماشا کند. برای این کار توجه کودک را به کار دیگری جلب نمائید و از ایجاد زور و تنبیه خودداری نمائید. کودک هیچ گاه حاضر نیست بازی، تفریح و سرگرمی را
کنار بگذارد و به تماشای تلویزیون بپردازد، بنابراین اگر برای او برنامه ی مناسبی داشته باشید و خودتان علاقه ی فوق العاده ای به تماشای تلویزیون نداشته باشید، به راحتی می توانید ساعات دیدن تلویزیون و نوع برنامه ها را کنترل کنید.