وقتی والدین صدای خود را تغییر می دهند و به جای عروسک کودک با او صحبت می کنند در واقع در حال اجرای یک تئاتر عروسکی هستند. کودک هم با عروسکهای خود تئاتر بازی می کند. اگر روی این موضوع کمی
بیشتر کار کنید، می توانید استفاده از این عروسکها را بهتر کنید.
نکات اخلاقی و تربیتی را که می خواهید به کودک خود بیاموزید، مشخص کنید و برای آنها داستانی پیدا کنید یا خودتان داستانی بسازید. سپس چند عروسک انتخاب کنید و با حرکت آنها و صحبت کردن به جای آنها داستان خود را اجرا کنید. بهتر است عروسک هایی به شکل گرگ، مرغ، گوسفند، سگ، خرگوش و سایر حیوانات داشته باشید، چرا که کودک داستانهای مربوط به حیوانات را بهتر می پسندد می توانید یک عروسک را به دست کودک بدهید تا در اجرای نمایش عروسکی به شما کمک کند.
علاوه بر استفاده ی خودتان از عروسک ها، چنانچه مطلع شدید تئاتر عروسکی روی صحنه آمده، کودک خود را به تماشای آن ببرید. بعد از دیدن تئاتر می توانید تا مدتها کودک خود را سرگرم کنید. به طور مثال به او بگوئید آیا می توانی مثل آن کلاغ، بازی کنی؟ دو تا برگه یا باد بزن به دست بگیرید و سعی کنید نقش آن را بازی کنید تا کودک هم علاقه مند شود. می توانید کودک را وارد بازی خود کنید. فرض کنید کودک شما ناراحت است و یک گوشه نشسته، پیش او می روید و می گویید، «چرا مثل خرگوش کوچولو ناراحت شده ای؟» به این شکل نقش خرگوش کوچولو را به او می دهید. سپس خودتان نقش پرده را بازی می کنید. «قار قار، خرگوش کوچولو، چرا ناراحتی؟ هویجهایت را گم کرده ای؟ توی مدرسه آقا موشه اذیتت کرده؟«
سعی کنید ناراحتی او را حدس بزنید و به شکلی بیان کنید. سپس با او همدردی نمائید. «آخه، می فهمم چقدر ناراحتی، دوست داشتی دم او را می جویدی؟» اگر کودک وارد بازی شد که بازی را ادامه می دهید ولی اگر هنوز نشسته است، او را به فعالیت وا دارید. «خوب بلند شو تا برویم، خودم با نوکم چشمهایش را در می آورم؟» دست کودک را گرفته، او را بلند کرده و حرکت دهید، کمی دور اتاق بدوید. «خوب دارم می بینمش، بریم پایین» بعد از آن به طرف یکی از عروسک ها بروید و به آن نوک بزنید. «خوب آقا موشه چشمهایت را کور کردم.» و…