جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونه فشار حاصل از تغییرات را کم نمائیم؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در قسمت قبل دیدیم که آغاز ورود به مدرسه با تغییرات زیادی همراه است، این تغییرات باعث فشارهای زیادی به کودک می شود و ممکن است سلامت روانی کودک را به خطر بیندازد. با اقدامات زیر می توانید فشار وارد بر کودک را کم نمائید.

الف) یک یا دو سال قبل از شروع دبستان، کودک را به کودکستان بفرستید. این کار باعث می شود تا کودک دوری از محیط خانه و والدین را تجربه کند.

ب) قبل از شروع مدرسه، مسئولیت هایی به کودک بدهید و انجام آنها را از او بخواهید تا کم کم با قبول مسئولیت آشنا شود.

ج) قبل از شروع مدرسه، به کودک آموزشهایی بدهید که در مدرسه به درد او

می خورد. به طور مثال محافظت از اشیاء، روش برخورد و آشنا شدن با دوستان تازه، روش احترام گذاشتن به معلم و… را به کودک بیاموزید. این کار را می توانید با معلم بازی انجام دهید. البته وقتی این بازی را انجام می دهید، از معلم چهره ای خشن، مقرراتی و تنبیه کننده نسازید، بلکه نقش معلمی را بازی کنید که مهربان است و کودک را دوست دارد، در عین حال به انضباط اهمیت می دهد. بعضی وقت ها نقش معلم را به کودک بدهید. به طور مثال می گویید خوب فرزندم حالا تو معلم می شوی و من نقش دانش آموز را بازی می کنم. آن وقت عملا به او نشان دهید که اگر می خواهد حرفی بزند از معلم اجازه بگیرد. سپس بگویید حالا تو نقش دانش آموز را بازی کن و من نقش معلم را بازی می کنم. وقتی کودک به خوبی اجازه گرفت، با مهربانی به او توجه کنید و به او اجازه دهید.

د) بعضی قوانین مدرسه را برای کودک توضیح دهید و دلایل آنها را با توجه به سن کودک بیان کنید. مثلا وقتی معلم درس می دهد تو نباید با دوستان خود حرف بزنی، آن موقع باید به حرف معلم گوش بدهی، تا بتوانی درس ها را خوب یاد بگیری. «معلم حرف زدن دانش آموزان هنگام درس دادن را دوست ندارد.» جمله ی آخر که نشان می دهد «معلم» چه کارهایی را دوست دارد و چه کارهایی را دوست ندارد خیلی مهم است، زیرا در این سن کودک علاقه مند است که کارهایش را طبق نظر بزرگسالان انجام دهد.

هـ) مسائلی مانند نترساندن کودک از مدرسه، رابطه با مدرسه، انتخاب مدرسه ی مناسب در قسمت های دیگر توضیح داده می شود.