داشتن تجربه هایی که باعث موفقیت می شود، در همه ی دوران تحصیل مهم است ولی اهمیت آنها در سال اول مدرسه بیشتر است. از خشونت با کودک و سخت گیری بر او دوری کنید و به خاطر اشتباهات تحصیل او را سرزنش ننمائید. به جای آن با کودک کار کنید تا تکالیف خود را به خوبی انجام دهد و به موفقیت دست یابد.
تمرین درسها و کارکردن با کودک نباید زیاد طولانی شود. همچنین از کودک نخواهید که مدت زیادی به تکالیف خود بپردازد. بلکه وقت زیادی در اختیار کودک قرار دهید تا به استراحت، بازی و کارهای دلخواه خود بپردازد. بعضی والدین هر گاه از دست کودک خسته می شوند یا می خواهند به کار دلخواه خود بپردازند ولی کودک مزاحم آنهاست، می گویند برو به تکلیفهایت برس. این کار درست نیست و باعث می شود تا کودک انجام
تکالیف را نوعی کار خسته کننده محسوب کند. گروهی از والدین هر وقت از دست کودک عصبانی شدند، تکالیف کودک را بررسی می کنند و با سماجت، نقاط ضعفی پیدا می کنند و کودک را مجبور به انجام تکالیف اضافی می نمایند یا او را تنبیه می کنند، این کار باعث می شود تا درس خواندن و انجام تکالیف برای کودک زجرآور شود. به طور مثال کودکی در حال دیدن تلویزیون است و پدر مشغول خواندن روزنامه است. به کودک می گوید صدای تلویزیون را کم کن. کودک متوجه نمی شود، بار دیگر پدر تذکر می دهد و کودک چنان غرق تماشا شده که متوجه نمی شود، ناگهان پدر عصبانی شده و فریاد می زند بچه آن تلویزیون را خاموش کن و برو سراغ درسهایت. کودک می ترسد و تلویزیون را خاموش می کند و با ناراحتی و آرام آرام به سمت اتاقش می رود. پدر نیم نگاهی به کودک می اندازد و ناراحت است که چرا کودک به سرعت، فرمان او اطاعت نکرده، این است که به طرف کودک می رود و می گوید، بیا تا برویم، می خواهم تکلیفهایت را ببینم.
نگاهی به دفتر کودک می اندازد و ناگهان متوجه اشتباهی می شود، با عصبانیت می گوید می بینی، باز هم اشتباه کردی، از بس که سر به هوا هستی، حالا یک بار دیگر این صفحه را می نویسی ولی بدون غلط، او اشتباه کودک را نمی گوید، بنابراین کودک بار دیگر مرتکب همان اشتباه می شود. پدر در حالی که گوش کودک را می کشد به غلط او اشاره می نماید و کودک را مجبور
می کند تا بار دیگر تکالیف را بنویسید. این واقعه باعث می شود تا کودک از تکالیف مدرسه متنفر شود و آنها را زجر آور بداند.
تمرین تکالیف باید زمانی انجام شود که هم شما و هم کودک، آمادگی لازم را داشته باشید و با علاقه به آن بپردازید. تکالیفی مناسب کودک است که زیاد سخت یا خیلی آسان نباشد، به شکلی که کودک با کمی تلاش آنها را انجام دهد، سپس به خاطر درست انجام دادن تکالیف او را تشویق کنید. اگر در تکالیف اشتباهی داشت، کمی با او تمرین کنید تا با کمک شما تکالیف خود را به درستی انجام دهد.