[Sophia]
مشکل: سحر خیزی
علت: خواب آلودگی به هنگام تغذیه در وعده ساعت 10 شب
»سوفیا» هنگام تولد تقریباً 5 کیلوگرم وزن داشت و به سرعت در طول 4 هفته وزن او 2 برابر شد. وقتی به 4 هفتگی رسید، بعد از تغذیه ساعت 10 شب تا حدود 30 / 6 تا 7 صبح می خوابید، به مدت 2 هفته این برنامه ادامه داشت، اما والدینش متوجه شدند که او هر روز صبح زودتر از روز قبل بیدار می شود. وقتی 6 هفته شد، حدود ساعت 5 صبح بیدار می شد و تمایلی به خواب مجدد نداشت، تا این که نزدیک ساعت 30: 6 می خوابید. مادرش اجازه می داد که او تا 30: 7 صبح بخوابد و بعد او را بیدار می کرد و به او شیر می داد و سپس با استفاده از برنامه شیردهی روزانه به شیردادن او می پرداخت. «سوفیا» خوب شیر می خورد و هر هفته حدود 240 گرم افزایش وزن داشت. متحیر از این که چرا خواب شبانه او از حالت عادی خارج شده، تصمیم گرفتم یک روز را با این خانواده بگذارنم. در طول روز متوجه دلیل مشخصی برای سحر خیزی «سوفیا» نشدم، چرا که خوب شیر می خورد و بعد از شیر
خوردن تا زمان مناسبی می خوابید. ساعت 10 شب، او شیرش را سریع خورد و حدود ساعت 20: 10 شب فقط 30 میلی لیتر (1انس) از شیرش باقی مانده بود. «سوفیا» آن قدر خسته و خواب آلود بود که حتی تعویض پوشک هم او را بیدار نمی کرد و 30 میلی لیتر آخر شیرش را در حالی که خیلی خواب آلود بود، می خورد و در ساعت 35: 10 شب در تختش قرار گرفت.
من به این نتیجه رسیدم که این وعده شیر سریع و کوتاه، عامل اصلی سحر خیزی «سوفیا» است. شیرخوارانی که بین 3 تا 4 ماهه اند باید برای خوردن شیر در ساعات بین 7 شب تا 7 صبح کاملاً بیدار شوند. از آن جا که تغذیه نیمه شب در مورد «سوفیا» در سن پائین حذف شده بود و او در تغذیه ساعت 10 شب هم خیلی خواب آلود بود، بیداریش به ساعت 5 صبح منتقل شده بود. توصیه من به والدینش این بود که طی هفته آینده او را همچنان در ساعت 10 شب بیدار کنند اما تا ساعت 20: 10 به او شیر ندهند.
این امر می توانست بیداری کامل او را قبل از تغذیه اش تضمین کند.
آن ها باید دو سوم شیرش را قبل از تعویض پوشک به او می دادند و سپس به جای بلافاصله شیردادن، مدت 15 تا 20 دقیقه صبرمی کردند. در طول این مدت «سوفیا» می توانست در تخت خود دست و پا بزند و به این ترتیب آن ها مطمئن می شدند که او بیدار است.
اما نباید با او زیاد حرف می زدند یا به چشمهایش نگاه می کردند، زیرا این کار او را گیج می کرد و فکر می کرد روز شده است.
آن ها باید بعد از 20 دقیقه نور چراغ را کم می کردند و مابقی شیر را به او می دادند و او را در حدود 30: 11 شب در تختش می گذاشتند. با اجرای این دستورالعمل ها در طول 3 شب «سوفیا» دوباره به برنامه صحیح خواب خود، یعنی خواب تا ساعت 7 صبح برگشته بود.
من به والدین «سوفیا» توصیه کردم که این روش بیداری ساعت 10 شب را به مدت 1 هفته ی دیگر ادامه دهند و زمان بیداری او را به تدریج کم کنند. با در نظر گرفتن این که او باید تا 7 صبح بخوابد، آن ها می توانستد هر سه روز یک بار ساعت بیداری او را 10 دقیقه کم کنند. وقتی «سوفیا» 10 هفته شد، قادر بود بعد از تغذیه در ساعت 10 شب آن هم فقط به مدت 30 دقیقه، تا ساعت 7 صبح یک سره بخوابد.
وقتی نوزاد یک ماهه می شود، الگوی تغذیه و خواب قابل پیش بینی تری شکل می گیرد. او علائمی از هشیاری بیشتر در زمان بیداریش نشان می دهد و می تواند ساعات بیشتری بیدار بماند.
شیرخوارانی که قبلاً به طور طبیعی 1 ساعت بیدار می ماندند، در این مرحله تا 5 / 1 ساعت بیدار می مانند. آن هایی که تا 5 / 1 ساعت بیدار می ماندند حالا می توانند تقریباً تا 2 ساعت بیدار باشند.
بیشتر شیرخواران خواب روزانه شان کم می شود و خواب های کوتاه در طول روز آن ها قابل پیش بینی می شود و بیشتر به صورت چند خواب کوتاه و یک خواب نسبتاً بلند در می آید. شیرخوار در این زمان قادر است شیر بیشتری بخورد و فاصله بین وعده های غذائی اش طولانی تر می گردد. اگر در حال تنظیم وعده های غذایی و خواب فرزندتان هستید باید از وعده غذایی شبانه شروع کنید. اگر هنوز هم او را هر وقت می خواهد شیر می دهید و تمایل دارید که یک وعده را کم یا حذف کنید، منطقی و عاقلانه است که از یک الگو و برنامه مناسب پبروی کنید.
زمانی که شیرخواران به چهار ماهگی می رسند، در بیشتر موارد قادرند از ساعت 11-10 شب تا 7-6 صبح بخوابند. در حالی که بسیاری از آن ها به طور طبیعی از یک برنامه مناسب پیروی می کنند، تعداد مشخصی قادر به این کار نیستند. اگر می خواهید اطمینان حاصل کنید که فرزندتان شب ها خوب بخوابد، لازم است وعده های غذایی و خواب او را در طول روز تنظیم نمائید، زیرا به این ترتیب و به طور خودکار هر وقت از لحاظ فیزیکی آمادگی داشته باشد، وعده نیمه شب را حذف خواهد نمود.