تحقیقات نشان داده که اغلب سردردها بر اثر فشار روانى مىباشد. حالات اضطرابى مزمن ممتد در افراد مبتلا به سردرد رایج است و داروهاى ضد اضطراب در فراهم آوردن رهایى از اضطراب مفید هستند.
چنانچه فشار روانى با سردردهاى تنشى همراه باشد، آموزش چگونگى برخورد با فشار روانى باید ناراحتى را کاهش دهد. به آنها آموزش داده شده که به خود بگویند:
ساکت باش، به حال بیندیش – چیز ناگوارى وجود ندارد.
به طور کلى به این نتیجه مىرسیم که اصطلاح اختلالات روانى – فیزیولوژیکى به ناراحتىهاى جسمانى اطلاق مىشود که در آنها حوادث مهم روانشناختى رابطه نزدیکى با نشانههاى بدنى دارند.
این گروه اختلالات شامل اختلالات قلبى – عروق – سرطان – سردردها – حساسیتها – اختلالات رودهاى – معدهاى – ورم مفاصل رماتیسمى، و همینطور اختلالات جسمانى اختلالات ساختگى، و تمارض مىشوند.
خلاصه اینکه:
تشویش خاطر و ناراحتیهاى فکر در زندگى بشر یکى از بزرگترین عوامل تیره روزى و بدبختى است. کسانى که بر اثر ترس، حقارت، شکست، ناامیدى، ضعف نارسایى و نظایر اینها نگران و مضطربند و از احساس آن حالات روانى همواره رنج مىبرند اگر به فکر درمان خویش نباشند و خود را از فشارهاى سنگین و طاقت فرساى روحى خلاص نکنند زندگى بر آنان تلخ و غیر قابل تحمل خواهد بود و ممکن است سرانجام به عوارض گوناگون دچار شوند.