اکنون چند روایت دیگر نیز در باب اهمیت شیر مادر و اثرات آن در نوزاد می آوریم.
»عن أبی عبدالله علیه السلام قال: لا تُستَرضَعُ لِلصَّبِیَّ المَجُوسِیَّةُ وَ تُستَرضَعُ لَهُ الیَهُودِیَّةُ وَ النَّصرَانِیَّةُ وَ لا یَشرِبنَ الخَمرَ یُمنَعنَ مِن ذلِکَ وَ یُکرَهُ لَبَنُ الحَمقَاءِ وَ قَبِیحَةِ الوَجهِ وَ یُتسَتَحبُّ لَبَنُ الوَضَّاءِمِنَ النِّساءِ؛ (1)
امام صادق علیه السلام فرمود: نگذارید نوزدانتان را زنان زرتشتی [که اهل کتاب نیستند] شیر دهند و زنان یهودی و مسیحی می توانند آنان را شیر دهنده به شرطی که شراب ننوشند، و مکروه است زنان احمق و زشت رو نوزاد را شیر دهند و مستحب است زنان شیرده، موقع شیر دادن به نوزادان خود با وضو باشند.«
اسلام عزیز چنان اثراتی برای شیر قائل است که اثراتش را در حیوانات هم برشمرده است. به این روایت بنگرید:
»قال أمیرالمؤمنین علیه السلام: لا تَأکُلُ مِن لَحمِ حَملٍ یُرضَعُ مِن خِنزِیرٍ؛ (2) از گوشت حیواناتی که از شیر خوک خورده اند نخورید.«
»عن أبی عبدالله علیه السلام قال: قال أمیرالمومنین علیه السلام: مَا مِن لَبَنٍ یُرضَعُ بِهِ الصَّبِیُّ أَعظَمُ بَرَکَةً عَلَیهِ مِن لَبَنِ أُمَّهِ؛ (3) از امام صادق علیه السلام رسیده است که می فرمود: امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: خیر و برکت هیچ شیری به پای شیر مادر نمی رسد.«
این روایت، زنگ خطری است برای مادران و نیز بشارتی است برای آنان. حیف است که آنان جگرگوشه های خود را از نعمت بزرگ و خیر و برکتی که معصومین علیهم السلام فرموده اند محروم نمایند و خود را از این عبادت بزرگ و اثراتی که در دنیا و آخرت نصیبشان خواهد شد بی بهره سازند. مادران گرامی! از شیر خود به فرزندانتان بنوشانید و اولادی مهربان و حق شناس و مؤمن برای خود و جامعه ی اسلامی تربیت کنید.
1) تهذیب ج 8، ص 110، حدیث 23 و 24 و 50، باب 26؛ مستدرک، ج 15، ص 162، باب 57، حدیث 17864. قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: «إِیَّاکُم أَن تَستَرضِعُوا الحَمقَاءَ.«.
2) من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 334، حدیث 4194، باب 2.
3) کافی، ج 6، ص 40، حدیث 1؛ و تهذیب، ج 8، ص 108، حدیث 14.