جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مشکلات مکیدن

زمان مطالعه: 2 دقیقه

اکثر قریب به اتفاق نوزادان به لطف و حکمت خالق متعال به طور طبیعی و به راحتی پستان مادر خود را می گیرند و مشکلی در مکیدن نخواهند داشت. چنان چه برخی از نوزادان، احیاناً در ابتدای تولد، اشکالاتی در مکیدن نوک پستان مادر خود داشته باشند، مادران نباید شیر خود را قطع کنند، چرا که این مشکل در طی چند روز شیر دادن برطرف می گردد.

در مواردی که پستان های بعضی از مادران دارای نوک پهن و کوتاه

است و یا اطفال موقع مکیدن دچار احتقان می گردند، مادر باید از این راهنمایی ها بهره جوید:

نوک پستان کوتاه و پهن- قبل از هر تغذیه، شایسته است مادر نوک پستان ها را بیرون بکشد تا به اندازه ای دراز شود که طفل توانایی مکیدنش را پیدا کند. به همین سبب است که به مادران توصیه می کنند در زمان بارداری مخصوصاً ماه های آخر، نوک پستانهایشان را بررسی کنند و آن را به طور صحیح ماساژ داده تا کوتاهی نوک پستان را درمان نمایند و علاج واقعه قبل از وقوع گردد. (1)

احتقان پستان- هنگامی که نوک پستان مادری کشیده و صاف است باید موقع شیر دادن نوک پستان ها را بیرون کشیده و طفل را محکم به پستان بفشارد و انگشتش را بین نوزاد و پستان قرار دهد تا راه بینی او برای تنفس آزاد گردد. در پستان هایی که دچار احتقان (پرخونی) دردناک می گردند، بهترین راه کاهش احتقان این است که نوزاد را به دفعات بیشتر ولی به مدت کوتاهتری شیر دهند.

چنان چه لازم باشد که مادر شیر را به وسیله ی دست یا شیردوش دوشیده و با قاشق و فنجان به طفل بدهد باید قبلاً دستهایش را تمیز

شسته و یا شیردوش را قبل از دوشیدن استریل کند. پستان دملی یا ناراحت را هر طور شده باید دائماً از شیر تخلیه کرد. برای دوشیدن شیر با دست، مادر باید پستانها را با هر دو دست گرفته و به آرامی آن را به طرف نوک پستانها مالش دهد. هنگامی که انگشتان به ناحیه ی نوک پستانها رسید کمی فشار را افزوده و با فشردن، شیر را از نوک پستان خارج سازد و این عمل را 4-5 بار تکرار نماید و سپس تمام پستان را در جهت نوک پستان دوباره مالش دهد، تا برای بار دوم مجاری شیر پر گردند.

گاهی نوک پستان به سبب محکم مکیدن نوزاد و یا شیر دادن به روش غلط، زخم می شود که بسیار دردناک است. در این موارد نیز مادران نباید زود تصمیم بگیرند که از شیر دادن خودداری نمایند و سلامت خود و فرزند را به خطر اندازند. اگر مادر طفل را ابتدا با پستانی که زخمی نیست شیر دهد موجب عکس العمل و جاری شدن شیر گردیده و نوزاد مجبور نیست نوک سینه ی زخمی را محکم بمکد.مرطوب کردن نوک پستان با شیر، مثلاً به کمک چرب کردن با روغن زیتون و افزایش نوبت شیردهی از زخم شدن نوک پستان ها جلویگری می نماید. در موقع شیر دادن در بغل گرفتن نوزاد به طرز صحیح نیز بسیار مؤثر است. طفل باید علاوه بر نوک پستان، قسمت اعظم ماهک

پستان را هم در دهان جای دهد و عوض کردن پستان در تغذیه نیز بسیار مفید است.


1) همان.