جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انعقاد نطفه

زمان مطالعه: 2 دقیقه

نکته‏ى مهم دیگرى که آیه‏ى: (نِساؤُکُمْ حَرْثٌ لَکُمْ …) (1) بدان مى‏پردازد، آن است که هنگام انعقاد نطفه‏ى فرزند، نباید تنها در اندیشه‏ى بذر افشانى و فرزند دار شدن بود، بلکه این عمل باید به نحو شایسته و نیکو انجام گیرد و نطفه و بذر سالم کشت شود؛ باید مواظب بود شیطان در فرزند شریک نگردد، تا طیب و صالح بوده و ذخیره‏اى مطلوب و عالى براى آخرت باشد.

کوچک‏ترین غفلت یا سهل انگارى پاى شیطان را به مزرعه‏ى زن باز مى‏کند و شریک یا مالک همه‏ى آن مى‏شود و فرزندى که به دنیا مى‏آید درست کار و پاک نخواهد بود و چه بسا عامل سرافکندگى و مایه‏ى عذاب والدین در دنیا و آخرت مى‏شود.

موارد و عواملى که شیطان در انعقاد نطفه و فرزند انسان دخالت کرده و مالک همه‏ى آن یا شریک بعضى از آن مى‏شود و دین اسلام نسبت به آنها هشدار مى‏دهد، چندین مورد است که به پاره‏اى از آنها، متناسب با بحث، اشاره مى‏کنیم:

انعقاد نطفه از طریق نامشروع- زنا- یا در حال حیض همسر، یا به هنگام شهوت تحریک شده از حرام، همانند اختلاط یا شوخى با نامحرمان، چشم چرانى؛ گوش دادن به موسیقى و آهنگ‏هاى حرام و تحریک کننده‏ى غریزه‏ى جنسى، تماشاى صحنه‏ها و نمایش‏هاى مبتذل از فیلم، سى دى و…، انعقاد بدون نام و یاد پروردگار عالم یا پیدایش آن از روزى حرام، شبهه‏ناک یا مالى که وجوه شرعى آن- مثل خمس و زکات- پرداخت نشده باشد و بالاخره مباشرت و آمیزش در جایى که کودک یا هر فرد بیدار دیگرى آنان را مى‏بیند یا صدا و حرکاتشان را احساس مى‏کند.

نتیجه آن که وقتى زنان از حیا و پوشش اسلامى فاصله بگیرند و با ظاهر آراسته و بزک کرده در مکان‏هاى عمومى و مجالس مختلط حاضر شوند، غریزه‏ى جنسى مردان- از جمله شوهران آنها – با مشاهده آنان شعله‏ور شده و با هیجان شهوانى به همسران خود نزدیک مى‏شوند و چه بسا در آن حالت، زنان مشاهده شده را نیز در ذهن خود تصویر کنند، در

این صورت فرزندى که نطفه‏اش منعقد شده شیطان در آن شریک خواهد بود و این کودک، بنده‏ى صالح براى خداوند و فرزند شایسته‏اى براى پدر و مادر خود نخواهد بود مگر این که مشمول لطف خاص الهى بشود.

این موضوع درباره‏ى خود زنان بدحجاب و آرایش کرده نیز صادق خواهد بود و مشکل دخالت و سهیم شدن شیطان در انعقاد نطفه شدت مى‏یابد. متأسفانه بسیارى از مجالس میهمانى‏ها از جمله جشن‏هاى عقد و عروسى داراى چنین میوه‏ى تلخى است، خصوصا در مورد عروس و داماد در صورتى که شب عروسى، شب زفاف و انعقاد نطفه فرزند باشد.

ضمن این که پیوندى که با گناه و نافرمانى پروردگار عالم آغاز گردد زندگى پاک و مبارکى نخواهد بود و فرجام آن چه بسا طلاق و دست کم حاکم بودن اختلافات شدید خانوادگى است، اما والدین و دو زوج جوان از این امور و سایر عوامل ناگوار که میراث مجالس گناه و اختلاط زنان و مردان نامحرم است، غافل مى‏باشند.


1) بقره (2) آیه 223.