جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سلاح سرد مستکبران در تاریخ

زمان مطالعه: 3 دقیقه

استفاده از سلاح سرد موضوع تازه ای نیست، تاریخ حکایت از آن می کند که این منطق موهوم در برابر پیامبران و انوار مقدس چهارده معصوم (علیهم السلام) و پیروان راستین مکتب آنها و حتی در باره ی آیات و دستورهای آسمانی وجود داشته است. مستکبران در طول تاریخ قبل از سلاح گرم، جهت رسیدن به مقاصد شومشان، از سلاح سرد استفاده می کردند؛ سلاح آنان در باره انبیا (علیهم السلام) از قبیل تکذیب و انکار، تمسخر و استهزا، تهمت به ساحر، مجنون، کاهن، شاعر و نحس بوده است (1) در برابر مؤمنان پاک هم با تمسخر و تحقیر با خنده و اشاره چشم و بالا انداختن ابرو و تهمت به گمراهی برخورد می کردند و آنان را افراد فرومایه، ظاهربین، ناآگاه، کوتاه فکر و نحس می دانستند؛ (2) هم چنان که آیات

و احکام الهی را نیز خرافات و افسانه و تعلیمات بشری- نه آسمانی- معرفی و آنها را استهزا می کردند. (3)

اهداف آنان در این روش نابخردانه، محو دین و توحید از ریشه، ایجاد مشکلات بر سر راه اهداف والای دینی، تزلزل در ایمان پیروان و شست و شوی مغزی ساده لوحان، ایجاد شک و تردید در نسل نوخاسته و جوان و ممانعت از ایمان آوردن دیگران، بوده و امروزه نیز چنین است.

اما هیچ گاه ابر تیره استکبار و عناوین موهوم و بی اساس نتوانسته برای همیشه چهره تابان خورشید حق و حقیقت را بپوشاند، بلکه با رسوایی و سرگردانی و استهزا یا هلاکت مستکبران و پیروان فریب خورده آنها این عناوین به همراه خود آنان به زباله دان تاریخ ریخته شده و خواهند شد و نور مقیاس های سنجش فضیلت، روشن گر افکار و اندیشه ها شده و می شود. (4) در آخرت نیز همان مستکبران و اغفال شدگان آنان مورد تمسخر مؤمنان قرار گرفته و جهنم جایگاه آنها خواهد بود. (5)

بر این اساس امروزه پیروان راستین مکبت اسلام؛ خصوصاً دختران که همواره مورد انواع هجمه های ناجوانمردانه و روبه صفتانه استکبار و مکاران زمان قرار گرفته اند، باید مواظب باشند که فریب آنان را نخورند، و شک و تردید در دل راه ندهند که همیشه حق و حقیقت از ناحیه پروردگارشان صادر می شود: «الحقّ مِن ربک فلا تکونن مِن الممترین«. (6)

سعی کنند در سایه ی صبر و استقامت و استمداد از خداوند متعال از این آزمون الهی سرافراز بیرون آیند؛ چنان که خدای سبحان به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: «اصْبِرْ عَلى‏ ما یَقُولُونَ«. (7) و هم چون نیکان تاریخ- به ویژه پاکانی همانند حضرت یوسف (علیه السلام) و

حضرت مریم (علیهاالسلام) و حضرت لوط (علیه السلام) و پیروان پاک و پاک دامن او که به جرم عفت و پاکی و ایمان، مطرود یا به زندان و تبعید محکوم شدند، اما سرانجام پیروز گشته و نام و یادشان در آسمان دلها و صحنه تاریخ برای همیشه می درخشد،- اسم خود را در تاریخ به عظمت ثبت و ضبط نمایند، چرا که عاقبت و پیروزی با افراد با تقوا و پرهیزکار است: «وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقینَ» (8) در غیر این صورت هم صدا و همراه با دشمنان خود و دین خدا شده و از زیان کاران خواهند بود:

»وَ لا تَکُونَنَّ مِنَ الَّذینَ کَذَّبُوا بِآیاتِ اللَّهِ فَتَکُونَ مِنَ الْخاسِرینَ«؛ از آنها نباش که آیات و دستورهای خدا را تکذیب کردند- هر چند در مقام عمل یعنی تکذیب عملی- که از زیان کاران خواهی بود. (9)


1) ر. ک: حج (22(آیه 44- 42؛ حجر (15(آیه 11؛ ذاریات (51(آیه 52؛ طور)52(آیه 30- 29؛ اعراف (7(آیه 131.

2) ر. ک: بقره (2(آیه 24؛ مطففین (83(آیه 32- 30- 29؛ هود (11(آیه 27؛ اعراف (7(آیه 131.

3) ر. ک: نحل (16(آیه 24؛ مدثر)74(آیه 25- 24؛ زخرف (43(آیه 47؛ توبه (9(آیه 65؛ مائده (5(آیه 57.

4) بقره (2(آیه 15؛ حجر)15(آیه 74؛ اعراف (7(آیه 136و…

5) ر. ک: مطففین (83(آیه34؛ جاثیه (45(آیه 35- 33؛ کهف (18(آیه 106و107؛ و…

6) یونس (10(آیه 94.

7) ص (38(آیه 17.

8) اعراف (7(آیه 128.

9) یونس (10(آیه 95.