از هر صد زن باردار، 2 تا 3 نفر از آنها به دیابت دوران بارداری مبتلا می گردند این دیابت بیشتر در سه ماهه دوم بارداری روی می دهد و با زایمان از بین می رود. البته این افراد در معرض ابتلای بیشتر به دیابت در مراحل بعدی زندگی خود می باشند. اگر آزمایش ادرار و قند خون فرد نشان از بیماری قند داشته باشد باید کاملا تحت نظر پزشک قرار گیرد تا بیماری او کنترل گردد و حاملگی سیر طبیعی خود را بگذراند.
در هفته 24 تا 28 حاملگی آزمایش معمول گلوکز به مقدار 50 گرم خوراکی صورت می گیرد. اگر جواب رضایت بخش نباشد یک آزمایش تحمل گلوکز (GTT) 100 گرم خوراکی برای تشخیص آن انجام می گردد. بر خلاف اعتقاد به افراط در مصرف قند در بروز بیماری دیابت، مواردی مانند چاقی، سابقه دیابت در خانواده زن، تولد نوزاد با وزن بیشتر از 4 کیلوگرم، احتمال ابتلا در زنان 50- 40 سال را افزایش می دهد. پس لازم است در این دوران مادران باردار افزایش وزن زیادی نداشته باشند و در صورت ابتلا، از رژیم خاص غذایی پیروی کنند البته به شرطی که زود تشخیص داده شود.
در کنترل این بیماری باید مصرف مواد نشاسته ای را محدود کرده و از خوردن نوشابه و شیرینی زیاد پرهیز شود. همچنین بهتر است از گوشت بدون چربی و ماهی تازه در وعده های غذایی خود استفاده نمایند و شیر مصرفی نیز کم چرب باشد و قند خون مرتب بررسی گردد.